Kesäkahvio Pakari
Tervetuloa nauttimaan maalaismaisemista ja herkuista Oriveden Siitamaan Unkilan tilan pihapiiriin.
Kesäkahvio pakari
Tervetuloa Kesäkahvio Pakariin!
Täällä Pakarissa historia ja makuelämykset kohtaavat idyllisessä maalaismaisemassa Orivedellä!
Sukella tunnelmallisen kahvion tarinoihin ja hemmottele itseäsi emännän leipomilla herkuilla. Tule nauttimaan rennosta ilmapiiristä ja löydä oma suosikkisi Pakarin leivonnaisista!
Pakari avoinna vielä loppuvuonna 2024
Pakarin menu
Pakarin vitriinin valikoimiin kuuluu aina suolaiset ja makeat leivonnaiset.
Suolaisia vaihtoehtoja on 2-4 kappaletta. Yksi suolaisista vaihtoehdoista on
aina hieman tuhdimpi suolapala. Makeita kakkupaloja vitriinistä löytyy 2-3
sorttia. Kakkupalojen lisäksi tarjolla on myös tuoreita pullia, kuivakakkua ja mitä emäntä nyt ikinä keksiikään leipoa. Mahdollisuuksien mukaan esim.
suolaisissa leivonnaisissa emäntä käyttää lähitilan lihaa ja makeissa
leivonnaisissa paikallisen puutarhan marjoja.
Erityisruokavaliot emäntä huomioi aina parhaansa mukaan. Saatavilla on aina gluteenittomia vaihtoehtoja (suolainen+makea), vegaaninen leivonnainen sekä yleensä myös keto-ruokavalioon sopiva makea kahvin kaveriksi.
Pakarista saat matkaasi mukaan myös tuoreet oman tilan viljoista leivotut sämpylät, rievät ja saaristolaisleivän. Kaikkia leivonnaisia pakkaamme toki myös kotiin vietäväksi.
Mistä kaikki alkoi?
”Joskus vielä laitan kahvilan tuohon Pakariin.” Totesi Unkilan tilan emäntä jokusia vuosia sitten isännälle. Isäntä tuttuun tapaan haudutteli asiaa. Käännekohta näille tapahtumille oli vuosi 2018, kun tilan väki osallistui syyskuussa valtakunnalliseen Osta tilalta-päivään.
Kyseisenä päivänä ihmiset kiertävät avoinna olevia tiloja ja tutustavat tilojen toimintaan, tuotantoon ja maaseutuun. Unkilan tilan pihapiiriin pystettiin telttoja, joissa oli kahvio ja myynnissä emännän leipomia leipiä ja leivonnaisia oman tilan viljoista. Osta tilalta- päivä oli menestys ja paikalle saapui asiakkaita yli odotusten!
Toukokuussa 2019 avasi Kesäkahvio Pakari sitten ovensa ja sen vuoden syyskuista Osta tilalta- päivää vietettiin Pakarissa. Sen jälkeen Pakari on palvellut aina toukokuusta joulukuulle asti.
Kesällä aukiolopäiviä on enemmän ja loppuvuodesta sitten satunnaisia aukiolopäiviä. Kesän aikana Pakarissa on myös erilaisia tapahtumia mm. Lastenpäiviä ja peräkonttikirppistä. Onpa Pakarin pihapiirissä myös jumpattu.
Pakarin tarina
Pakarin nimi juontaa historiansa vuosien taakse ja on aina ollut pihapiirin pakari. Aikoinaan tilan piiat ja rengit nukkuivat Pakarissa. Siellä oli tuvan keskellä myös iso leivinuuni missä Eeva emäntä aikoinaan paistoi mm. ruisleipiä. Ruisleipiä leivottiin koko kylälle.
Pakarissa on askarreltu myös kaikenlaista mm. vene sekä keritty villaa. Voisi siis sanoa, että Pakarin hirret kätkevät sisälleen paljon historiaa ja tarinoita. Se tässä nykyisen emännän mieltä kovin lämmittääkin – tilan historia saa lisää tarinoita kerrottavaksi ja näin ollen kunnioitetaan edellisiä isäntäpareja.
Pakarin vitriinistä löytyy aina makeita leivonnaisia sekä suolaisia vaihtoehtoja. Jokaisen leivonnaisen ja leivän leipoo tilan emäntä alusta alkaen itse – ilman lisäaineita. Pakarin valikoimassa huomioidaan aina myös erityisruokavaliot – jokaiselle jotakin. Asiakkaat voivat myös ostaa kotiin vietäväksi tuoreita leipiä. sämpylöitä, pullia yms.
Tuotteet leivotaan oman tilan viljoista – rakkaudesta lähiruokaan. Leivonnaisten valmistuksessa pyritään mahdollisuuksien mukaan käyttämään myös muuta lähiruokaa. Virvokkeiden tarjonnasta löytyy myös lähellä valmistettuja limonadeja.